11 Mayıs 2010 Salı

Yüzmek "Dalga-dümen"e iyi geliyormuş

Selamlar;
Dün itibariyle memleketimin dört bir yanı Sn. Baykalın "güya" sex kasedi yüzünden istifasından dolayı zıngır zıbıldak sallanıyordu.. Tabiki memleketin heryerinde yine bu konu konuşuluyodu.

Markette, berberde, iş yerlerinde, hanlarda, hamamlarda, okullarda, kahvehanelerde berberlerde hatta metrobüste bile yurdum insanı kendine göre durumu yorumladı. Kendilerince hak verdiler, vermediler, ayıpladılar, yazık dediler, günah dediler kalburüstü, kalburaltı herkes yorumladı bu konuyu..

Yorumlayanların arasında şahit olduğum bir kesim vardı ki olaya gerek bakış açısı gerek yorumlamaları gerekse değer yargıları ile beni tedirgin ettiler.

Metrobüsler avcılar yönünde aksam saatleri akşam ögrencilerinin servis aracı gibidir. Avcılar kampüsünde siyasal bilimler gibi konu ile alakalı bölümler bulunmamasına rağmen öğrencilerin üniversite seviyesinde olması bile benim için bu yorumlar adına önemli bir kıstastır..

Bir gurup gencin Baykalın yasının 72 olmasından dolayı bu ısı yapsada yılar once yapmıs olabılecegını savunurken dıger bır kısımda "olm 50 den sonra kus ötmezki, 22 yıl önce nerde vardı böyle ufak video kamera" düşüncesini savunuyorlardı.. bir gurupta Deniz Baykalın yüzme sporuna olan düşkünlüğünü bildiğinden ötürü Baykalın yıllara yüzme sporu ile meydan okuduğunu, yüzmenin gerek vücuda gerekse dalga dümene iyi geldiğini savunuyordu.

Komploymuş, siyasi dalavereymiş, özel hayatmış, dengelermiş, üzerimize oynanan oyunlarmış hiçbirinin umrunda değildi. Tek düşündükleri çok afedersiniz o yaşta nasıl erekse olduğu nasıl bu işi yaptığı, buna neyin sebep olduğunu, soyunu devam ettirmekle yükümlü bireylermiş gibi bu kutsal vazifeyi yıllarca nasıl aksatmadan sürüdürebileceklerinin telaşı içindeydi bu kızlı erkekli gurup.

En son biri yahu adamın özel hayatı der gibi oldu ama ağzına tıkadılar lafı. Neymiş efendim o yakalansaymış Erkek adamım ben yaparım dermiş, öteki yakalansaymış siz yapmıyormusunuz dermiş falan filan. Hepsinin derdi uçkur olmuş, hepsinin derdi paparazzi olmuş magazin olmuş, Ali Kırcada basılmış hemde çok acayipmiş pozisyonu oymuş buymu..

Kimse demiyorki özel hayat kalmadı her yerimizde kameralar, kulaklarımızda kulaklar, gözlerimizde gözler, kalemimizde silgiler, bilgisayarlarımızda virüsler var. Özelimiz yok.. Hiçbir yüsek öğretimli budakta demiyor ki yahu nereye gidiyoruz.


Metrobüs çalkalanıyor bu kelamlarla. 10-15 adam olmaya adım attığı sanılan embriyodan az gelişmiş denyo metrobüsten inerken kulaklarımıza çalınan son cümle ile yıllarca at gözlükleri ile neyin peşinden koştuğu ve koşacağının sinyallerini veriyor.


Neymiş efendim; "Yüzmek bedene, deniz kestanesi de billura güç veriyor" muş. Güç sizinle olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder