4 Mayıs 2010 Salı

Otomobil Ustası = Tatlı Su Kurnası

Selamlar;
Evvelce internetten satış sitesine ilan verdiğim aracıma son günlerde bir taleptir gidiyor. Buradada yazmaktan çekinmeyeceğim ama o paraya bu araba on numara seçim. Ve kimse inanmasa da aracın her yanı orjinal en ufak bi allem kallem cetrefil yada bir kaza boya cila olmamakla beraber muadillerinden cok daha iyi durumdadır.

Velhasıl bu kelamları sarf ettiğim bir alıcı yanında bilmiş ustasıyla gelir. Usta araca iyice baktı.. Sanki moto-hipokrat yemini içmis Doktor-Usta edasında farlara motora airbag e cilaya sinyale alarma teybe vs vs baktı ve öğrendik ki aracımın teybinin bi dugmesi bozukmus kilometresi geri sarılmış olabilirmis. ayna kapağım kırıkmış dış ayna ısıtıcısı görev görmezmiş müşürüm bozukmuş ön far ayarsızmış motor takozu bilmem neymis o öyleymiş bu böyleymiş.. araba camında film varmış trafikte yasakmış sökülecekmiş.. arka silecek tam silmiyormus (degistirdikten sonra 10 kere calısmamıstır o silecek)

Bu arac 1-2 ay önce ince elenip sık dokunan TÜV de muayeneye sokulacak diye tam donanımlı bakıma girmis, akü dahil önemli parçaları değişmiş (buji, akü, balata, filtreler, yağ, silecekler vs.) üstüne TÜV e girdi ve tek hafif kusur olan cam filmleri (en düsük koyulukta) ile bu zor muayeneden tek seferde geçmiş..

Ama benim arabam 12.000 liraymış.. cizikler mevcutmuş boyasında boya dahil nerden baksan aracın 4000-5000 liralık masrafı varmış.. hadi boyayı kenara bırakalım en azından 1000 liralık parça 1000 liralıkta işçilik varmış..

B,rde o göt çatalı ile araba altına eğilip abi bu araba nerden baksan 100 bin kilometre sildirmistir demez mi..

Arkada kıs kıs gülüyorum.. Herifin memleketi sordum (ki hic öyle bi ırkcılıgım yoktur) kayseri dedi..  Hani pastırmasıydı sucuguydu derken uyanıgıda ünlü olan kayserililer yokmu beni benden aldılar
yanındaki arabayı esas alacak kişi son sözü soyledi.. 4000 lira masrafım varmıs 2000 benden gidermis 2000 de ondan 10 bine arabayı verirmisim o da yaptırır gezermıs..

İsterseniz bi binin birde aracın gidisine bakalım dıye kandırıp ikisinide topkapının in cin top oynayan arka sokaklarına cekip reçmeciydi overlokçuydu torna tesviyeciydi ne kadar kaldırıpta uzun süredir dikememis insan azmanı varsa onlara peskes cekesim gelmedi degil hani..

 Oraya yazmısız son fıyat budur aracın busu busu vardır gorunumu budur kılometresı sudur ahanda sıze de 10 tane resım... Bitmiştir..

Bi an bu TEAM sahibinden.com un rakip firmasının tuttugu bir ekip, her gun bu sıtede ılanı olanların mallarını gormeye gıdıp kötuleyıp sıtenın imajını mı lekeleyen bır ekıpmıdır dıye dusunmekten kendımı alamadım..

Adam nasıl anlattıysa içime bi kurt düştü bugun servise gosterttım arabayı.. Acaba airbagleri calmıslar mı? motor takozum dusmus mu? harbiden boya ıstermı? nedir? servisin ustasının 2 sorusu ve yorumu kısa ve özdü...
-Kaç model bu araba?
-2001 model yani 9 yaşında
-Sen arabayı sıfır mı aldın?
-Hayır ikinci sahibiyim
Yorum; Ben benim karıyı 6 sene önce sıfır aldım.. geçen bi dislerini yaptırdı, birde check up yaptırdı 7 bin tuttu.. her ay da ilaca, kozmetiğe verdiğimiz para da cabası..  O herifi ara.. Arabayı Kız gibi istiyorsa galeriye, ucuza kız istiyorsa kerhaneye gitsin..

Kayseride genelev varmı?
-

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder